OLIVER SE UGUŠIO ŠPAGETAMA U VRTIĆU: Majka upozorila vaspitače na ovo, dečaku se 6 dana borili za život
Oliver Stiper, Foto: Oliver Steeper Foundation

policija nije ništa preduzela

OLIVER SE UGUŠIO ŠPAGETAMA U VRTIĆU: Majka upozorila vaspitače na ovo, dečaku se 6 dana borili za život

Devetomesečni dečak je umro u bolnici šest dana nakon što se zadavio hranom u vrtiću

Objavljeno:

Majka devetomesečnog dečaka iz Velike Britanije, koji je umro nakon što se ugušio hranom u vrtiću, pokušala je da upozori osoblje da on ne može da jede čvrstu hranu zbog zabrinutosti da njegovi obroci nisu pasirani, otkriveno je tokom istrage.

Mali Oliver Stiper umro je u bolnici u septembru 2021. godine, šest dana nakon što se zadavio hranom u vrtiću u Kentu. Kako prenose britanski mediji, radnica vrtića je istovremeno četvoro dece hranila pastom bolonjeze, kada se mali Oliver zadavio.

Oliver je imao samo dva prednja zuba zbog čega je kod kuće jeo pasirane obroke, prenosi Sky news.

Radnici u vrtiću su uverili njegove roditelje da se čvrsta hrana može ispasirati pre nego što mu se da i "pretpostavili su" da će to biti učinjeno jer on "nije u stanju da žvaće" kako treba, rečeno je na sudu.

Međutim, Oliverovi roditelji Zoe i Luis Stiper postali su zabrinuti kada su mu jednog dana u povraćki našli komade ananasa.

Oliver Stiper
Oliver Stiperfoto: Oliver Steeper Foundation

Njegova majka je na sudu rekla da je nameravala da podseti osoblje vrtića da čvrsta hrana nije prikladna za njega, prenosi Sky news.

Razmišljala je da odmah pošalje mejl vrtiću, ali nije želela da bude naporna ili da "ljulja brod".

"Dali su mu voćnu salatu u vrtiću, bilo je jasno da nije pasirana. Rekla sam da ću razgovarati sa osobljem sledeće nedelje", rekla je majka na sudu.

Kasnije jednog jutra dobila je poziv iz vrtića u kojem su joj rekli da je njen sin bio uključen u incident i da se zadavio hranom.

Kada je stigla u vrtić, videla je bolničara kako trči sa njenim sinom u naručju dok mu je radio kompresiju grudnog koša.

Oliver je odvezen u bolnicu, ali skener mozga je pokazao da neće preživeti, i dečak je umro šest dana kasnije.

Policija Kenta je istraživala šta se desilo, ali nikakve akcije nisu preduzete.

Roditelji su odlučili da Olivera šalju u vrtić dva i po dana nedeljno jer je bio udaljen samo 20 minuta od njihove kuće i izgledao je ka vrtić koji vodi porodica.

Suđenje se nastavlja.

Bonus video:

07:07

ŠAMAR, ŠOK, NISAM MOGLA NI DA PLAČEM! BOLNA ISPOVEST majke čiju ćerkicu nisu primili u vrtić! Direktor joj uputio BRUTALNE reči

(Espreso/Telegraf.rs/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.